Produse si Servicii
Mergi direct la categoria
Firme
Utilaj cu microunde pentru reparatii fisuri
89000 lei
Brand
MWS 36 A-F (automat-fisuri)
Rating:
0 stars: 0.00 din 0 pareri
Descriere
Este un utilaj destinat inchiderii fisurilor/crapaturilor aparute in carosabilul executat din mixturi asfaltice, precum si a rosturilor de dilatatie si/sau a fisurilor din platformele betonate.

Acesta foloseste energia microundelor pentru incalzirea straturilor de asfalt pana la temperatura de compactare a acestora, sau de topire a masticurilor utilizate.

Incalzirea simultana a straturilor suport si de uzura realizeaza in primul rand eliminarea totala a apei continuta in golurile din materiale (apa libera), cat si a celei „legate”, aflata in porii agregatelor constituente ale mixturilor asfaltice sau ale betonului.

Fisurile din carosabil se inchid folosind una din cele doua metode:

a) FARA ADAOS DE MATERIAL, cand fisura <10 mm

Se curata fisura cu aer comprimat, se emulsioneaza cu emulsie cationica, apoi utilajul se pozitioneaza deasupra fisurii timp de 3-4 minute, pana la atingerea temperaturii dorite (135–150) grade C, dupa care se efectueaza o compactare cu un utilaj corespunzator (cilindru sau placa compactoare).

b) CU ADAOS DE MATERIAL (MASTIC SAU MIXTURA BA-8), cand fisura >10 mm

Se curata cu aer comprimat fisura, se emulsioneaza cu emulsie cationica, se umple fisura cu mastic sau mixtura asfaltica BA 8 (preparate sau preincalzite in sistemul cu microunde si betoniera MWS-IRO-12), apoi utilajul se pozitioneaza deasupra fisurii timp de 3-4 minute, pana cand se obtine temperatura dorita (135 –150) grade C, dupa care se efectueaza o noua compactare cu un utilaj corespunzator (cilindru sau placa compactoare).

In cazul in care fisura are lungimi mari, de exemplu de-a lungul liniilor de tramvai, fisura se pregateste, dupa caz, ca in situatiile (a) sau (b), se pozitioneaza utilajul, preferabil, deasupra unui capat al fisurii, si se porneste modulul de avans automat al aparatului.

Acesta se deplaseaza continuu, cu o viteza de cca 0.3 m/minut, in urma lui actionandu-se, dupa caz, cu pulverizarea unui strat de filer peste mastic sau, unde nu s-a masticat, doar se compacteaza.

Video: http://www.youtube.com/watch?v=K_z7MWEnIhc

Descarca informatii suplimentare
Din Gura in Gura