Produse si Servicii
Mergi direct la categoria
Firme
Echipament cu microunde pentru preparare mixturi asfaltice
59000 lei
Brand
MWS-IRO-12
Rating:
0 stars: 0.00 din 0 pareri
Descriere
Este un aparat electric produs pe baza unui brevet de inventie românesc, conceput pentru incalzirea uniforma si omogenizarea termica si structurala a mixturilor asfaltice, in vase de amestecare.

Utilizeaza curent alternativ trifazic si produce un câmp electromagnetic alternativ de inalta frecventa, de 2,45GHz. Acesta are proprietatea de a incalzi materialele extrem de rapid, cu un randament energetic ridicat.

Se compune din doua parti: alimentator si aplicator.

Alimentatorul are rolul de a produce energia specifica necesara aplicatorului. Se conecteaza la surse de curent alternativ de 380V, 50Hz. Tabloul de comanda este amplasat pe alimentator si permite efectuarea de comenzi de alimentare selectiva pe zone, suprafete, timp, intensitate si putere. In functie de tipul lucrarii si materialul tratat, se aleg diferite cicluri de functionare.

Aplicatorul poate avea diverse forme si dimensiuni, in functie de tipul de amestecator pe care se aplica. In general, este circular si se aplica pe gura betonierelor. Are in compunere magnetroane montate in mod echilibrat pe fiecare faza de curent. Magnetroanele sunt generatoare de câmp alternativ de inalta frecventa.

Ele pot fi comandate independent si pot functiona la puteri reglabile, intre 10-100%. Aplicatorul este izolat din punct de vedere electromagnetic fata de exterior. Protectia este asigurata prin doua sisteme de siguranta diferite ca tip si independente. Diametrul aplicatorului poate varia in functie de tipul sidimensiunea betonierei.

Acest model are diametrul exterior de 600mm si cel interior de 390mm.

Cum functioneaza?
Principiul de functionare se bazeaza pe efectul de incalzire a materialelor dielectrice sub actiunea unui câmp electromagnetic alternativ de inalta frecventa. Acest efect se produce simultan si controlat in toata masa de material supus incalzirii.

Dupa pozitionarea aplicatorului pe amestecator, se selecteaza si se activeaza magnetroanele, se seteaza parametrii de functionare in functie de tipul, caracteristicile si masa materialului, se porneste aparatul. Dupa timpul prestabilit de functionare, aparatul se opreste automat.

Se fac masuratori de temperatura in masa si la suprafata. Daca temperatura obtinuta este cea dorita, se descarca materialul pe zona de reparatie, apoi intra in functiune echipamentul MWS-P/S.

VIDEO pe: http://www.youtube.com/watch?v=D-HmHgirmz0

Descarca informatii suplimentare
Din Gura in Gura